søndag den 20. marts 2011

Hemslöjd

Bladet Hemslöjden er nu udkommet i en helt ny grafisk udformning og har ændret navn til Hemslöjd. Forsiden giver klare associationer til et modeblad - det er et ordentligt spring ind i nutiden eller måske fremtiden!
Der kommer meget let lidt "svensk folkhem" over hemslöjd, men den slags tanker manes herligt i jorden med den nye udformning af bladet.
I forbindelse med bestræbelserne på at forene fortid med nutid og fremtid vises der frem til midten af maj i Hälsinborg på Dunkers Kulturhus en lille udstilling, som hedder "Krona og Krans". Det er en vandreudstilling, som jeg oprindeligt så for et par år siden i Växsjö. Den fokuserer på det at pynte til fest og bryllup med brudekroner, festtøj m.m. men udstillingen er suppleret med så vidt jeg husker 5 brudedragter, som er udformede på grundlag af gamle traditioner, men i en helt moderne og ny form. En af designerne hedder Elin Ivre, og det er netop hende og en af hendes dragter, der udgør forsiden på Hemslöjd nr. 1/2011!
På udstillingen er desuden flere eksempler på filtede brudekroner med bladguld udført af filteren Yvonne Habbe fra Gotland. Du kan læse et portræt af Yvonne Habbe i maj-nummeret af Grima.

Ingen kommentarer: