torsdag den 21. juli 2011

Broderi

Der er en eller anden bevægelse i broderiet. For det første er faget kommet ind under Stoftrykker- og væverlaugets vinger. For det andet så viser broderiarbejderne sig oftere og oftere i udstillingsmæssig sammenhæng. Der var f.eks. en lille udstilling i Københavns Galleri af erotiske broderier. Jeg var ikke imponeret, men jeg har hørt, at mange unge virkelig var fascinerede af broderierne.  I Siri Hustvedts seneste bog "Sommeren uden mænd" dukker de erotiske broderier op igen - denne gang i største hemmelighed. Det er en af hovedpersonens meget gamle veninder - moderens veninde - som i sin høje alder røber, at der er anstændige broderier uden på tehætten, men indvendigt nærmest unævnelige temaer!  Og de erotiske broderier myldrer frem fra skuffer og skabe.
I udstillingen "Minitextiler" i Lyngby Nordre Mølle, en udstilling, som netop på lørdag åbner i Kolding, finder man igen broderier - denne gang "Kvindeliv" af Bettina Andersen.
For nogen tid siden var der også en bemærkelsesværdig udstilling med broderi i Skovhuset i Ballerup - så hold øje med broderiet, der hvor du er.

Ingen kommentarer: