mandag den 5. juni 2017

MICROSCULPTURE

MICROSCULPTURE

Fra den 18. maj og helt frem til den 19. november er der en helt fantastisk og meget inspirerende udstilling på Geologisk Museum.
Det er den britiske fotograf Levon Biss, der har fotograferet insekter - for en stor dels vedkommende hentet i kældrene under Oxford University Museum of Natural History. Kun de ypperste eksemplarer er blevet fotograferede - selv den mindste smule støv kunne ødelægge det endelige billede. Selve den fotografiske proces, som Levon har udviklet, omtales nærmere på www.microsculpture.net

Ideen er, at han har fotograferet hver enkelt del af insektet med optimal belysning m.m., og derefter på computer sammensat det endelige billede. Der er tale om omkring 8000 optagelser for hvert insekt. Jeg var oprindelig tiltrukket af farverne på de store fotografier, men insekternes skulpturelle former var direkte frapperende - måske fordi man aldrig før har kunnet se alle disse vidunderlige detailler. På udstillingen er der en meget informativ video om processen - også den sidste del, hvor billederne blev omsat til de store 3 meter høje fotografier.

I et større perspektiv kan man se udstillingen som en forsmag på, hvad man kan forvente sig af herlige sager, når vi engang om ikke så længe får et naturhistorisk museum!

Det ligger allerede klart, at Levon Biss skal fotografere insekter på jorden i den bolivianske jungle, fotografier jeg langt vil foretrække frem for at møde insekterne på stedet. Der er i alt fald nogle på denne udstilling, jeg ikke ville bryde mig om at møde …..

Ingen kommentarer: